Rörinspektion

Hur ser det ut i ditt avlopp egentligen?

Boka en rörinspektion så tar vi tjuren vid hornen åt dig. Vi filmar rör, mäter gods, nivåkontrollerar fall och kontrollerar flödet.

När bör man filma avlopp?

Att filma avlopp är aktuellt vid återkommande problem med avloppet som inte spolning råder bot på. Då kan det vara en god ide att med hjälp av denna grundliga åtgärd kontrollera vad felet beror på.

Ska du köpa en fastighet och vill ta in statusen som en del i din egenkontroll är det också relevant.

Hur går en inspektion till?

Under inspektionen går vi in med kameran i golvbrunnar, via anslutning från tvättställ och diskho. Rensanordningar och avluftning kan även de vara utmärkta ingångar. I första hand försöker vi alltid att filma i avloppets flödesriktning.

En 40 år gammal samlingsledning som inspekteras.

 

Ett spännande arbete vi utförde med ”Robban 4” – en av våra flytande robotar. Uppdrag för Stockholms Stads fiskevård, där vi kontrollerade att det fanns fria vandringsvägar för fisken.
Idag är utrustningen smidig; tiden då vi bar runt på krångliga inspelningsenheter med kassetter är förbi. Nu är det minneskort som gäller. Den här typen av kamera som är batteridriven och enbart väger ett par kilo har normalt en räckvidd på upp till 30 meter.

Vilka typ av rör går att filma?

Den absolut vanligaste tjänsten vi utför är inspektion av avloppsrör. Ventilation, centraldammsugare och kabelkanaler förekommer också. Vi har olika kameror som är anpassade efter olika arbetsuppgifter. Allt från små fiberkameror till robotar som är fjärrstyrda men den vanligaste kameran vi använder till exempelvis avlopp har en diameter på 22 mm och filmar rör upp till 130 mm. Berätta mer om dina önskemål så får du reda på vi hur vi kan gå tillväga för att hjälpa dig.

Allt går inte att filma och ibland behöver en inspektion kombineras med en rengöring för att man ska kunna se objektet. Kontakta oss så berättar vi vad du kan förvänta dig utifrån ditt objekt.

Prislista rörinspektion

Vi tillämpar alltid fasta priser för rörinspektion. Ring och berätta vad du vill ha hjälp med så får du ett fast pris. Prislistan börjar på 2000kr + moms beroende på omfattning.

Utlåtande följer med faktura alternativt länk till Molbbaserad tjänst. Meddela oss i förväg om du vill ha skriftligt utlåtande samt filmen sparad. Vi sparar normalt film och utlåtande i 6 månader från  utförandedatum under förutsättning att du meddelar oss.

Kontakta oss och berätta mer om dina önskemål för att få ett fast pris. Du kan ringa oss direkt, eller använda kontaktformuläret.

Kontakta oss om Rörinspektion

Rörinspektion i Stockholm 08-551 116 80

Eskilstuna 016-551 90 50

Katrineholm 0150-409 530

Linköping 013-991 36 33

Norrköping 011-444 15 30

Nyköping/Oxelösund 0155-480 747

Uppsala 018-444 45 36

Västerås 021-495 35 81